Euroloan-sovellus
Euroloan app store
Euroloan Google play

Usein kysyttyä

Mitä Euroloan-laskun ja -osamaksun käyttöönottaminen maksaa?

Euroloan-maksutavat ovat sinulle täysin maksuttomia palveluita.

Näin hyödyt yhteistyöstä Euroloanin kanssa

Euroloan-maksutapojen avulla lisäät kauppaa. Lasku- ja osamaksuvaihtoehdot kasvattavat tutkitusti myyntiä ja ostosten keskikokoa sekä vähentävät keskeytyneitä ostotapahtumia.


Lisäksi kannamme luottotappioriskin. Tilitämme koko kauppasumman kauppiaalle kahden (2) pankkipäivän sisällä riippumatta siitä, oliko maksutapana lasku vai osamaksu. Maksunvälittäjien kautta tehdyissä sopimuksissa maksunvälittäjä hoitaa tilitykset. 


Saat parhaan hyödyn maksutavoista, kun käytät Euroloanin materiaalipankkia ja laitat bannerin ja palvelukuvauksen verkkokauppasi etusivulle kertomaan lasku- ja osamaksuvaihtoehdoista.

Miten saan Euroloanin verkkokauppaani?

Euroloan-maksutavat on integroitu valmiiksi useisiin verkkokauppa-alustoihin, joten niiden ottaminen käyttöön on helppoa. Euroloania on myös mahdollista käyttää useiden eri maksunvälittäjien ja verkkokauppatoimittajien kautta, kuten esimerkiksi Verifone, Maksukaista, Checkout, Igence, ProsperCart ja Vilkas.


Olemme myös tehneet oman teknisen rajapinnan, joka mahdollistaa nopean integroinnin, mikäli yhteistyökumppaneidemme (verkkokauppa-alustojen tai maksunvälittäjien) hyödyntäminen ei verkkokaupassasi ole mahdollista.

Miten saan Euroloanin maksupäätteeseeni?

Saat Euroloan Laskun myymälään helposti Verifone-maksupäätteen kautta. Sinun tarvitsee tehdä vain myynnin tilityssopimus Euroloanin kanssa, ja Verifone päivittää maksupäätteeseen uuden maksutavan.

Miten laskulla maksetaan maksupäätteellä?

Euroloan Laskulla maksaminen maksupäätteellä on erittäin helppoa. Asiakas valitsee maksutavaksi laskun ja syöttää henkilötunnuksensa. Luottopäätös tulee noin sekunnissa, ja sen jälkeen kauppias tarkistaa vielä asiakkaan henkilöllisyystodistuksen sekä ottaa allekirjoituksen omaan kuittikopioonsa. Kauppias saa rahat kahden pankkipäivän sisällä ostoksesta, ja asiakkaalle lähtee lasku heti ostotapahtuman jälkeen. Laskulla asiakas saa 14 päivää korotonta maksuaikaa.

Sopimuksen irtisanomisaika

Sopimus on voimassa toistaiseksi, ja irtisanomisaika on yhden kuukauden.

Tilitysten maksaminen

Tilitämme koko kauppasumman kauppiaalle kahden (2) pankkipäivän sisällä. Maksunvälittäjien kautta tehdyissä sopimuksissa maksunvälittäjä hoitaa tilitykset.

Voiko minulle tulla luottotappioita?

Ei. Kannamme luottotappioriskin puolestasi ja voit keskittyä myyntiin. Me huolehdimme asiakkaasi maksujen keräämisestä ja perinnästä.

Ketkä voivat maksaa Euroloanilla?

Kaikki Suomessa asuvat 20–70-vuotiaat, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Tilauksen lähettäminen muuhun kuin Väestörekisterikeskuksen antamaan osoitteeseen

Tilauksen voi lähettää muuhun kuin Väestörekisterikeskuksen antamaan osoitteeseen, mikäli asiakkaasi tunnistautuu TUPAS-tunnistautumista käyttäen.

Asiakkaan tunnistautuminen verkkokaupassa

Euroloanilla maksaessaan asiakas tunnistautuu joko henkilötunnuksella tai pankkitunnuksilla (TUPAS).

Voiko Euroloania käyttää aineettomien palveluiden maksamiseen?

Kyllä voi.

Milloin Euroloan lähettää laskun?

Lähetämme laskun asiakkaallesi, kun kauppias on hyväksynyt tilauksen toimitetuksi verkkokaupasta tai myymälästä. Lasku toimitetaan sähköpostitse tai postitse, asiakkaasi toiveen mukaisesti.

Jos asiakas palauttaa tehdyn tilauksen

Tee palautusilmoitus välittömästi sähköisesti joko suoraan maksunvälittäjän tai Euroloan KauppiasExtranetin kautta. Siten voimme mitätöidä asiakkaallesi kertyneet kulut.


Muistathan ilmoittaa meille palautuksista. Palautusilmoituksen tekeminen on sinulle aina maksutonta.


Palautusilmoitus siirtää oikeat maksutiedot järjestelmäämme. Sen jälkeen asiakkaasi laskulla tai osamaksulla tekemä tilaus perutaan.


Asiakkaalla on kuluttajasuojalain mukaan oikeus palauttaa verkkokaupassa ostettu tuote tai tilattu palvelu kauppiaalle 14 vrk:n kuluessa ostohetkestä. Kauppiaalla on lain mukaan oikeus periä palautuksesta kuluja.

Jos asiakas tekee osapalautuksen

Ilmoita palautuksista välittömästi KauppiasExtranetiin. Palautusilmoituksen tekeminen on sinulle aina maksutonta.


Palautusilmoitus siirtää oikeat maksutiedot järjestelmäämme ja katkaisee palautettujen ostosten laskutuksen.


  • Kun maksutapana on lasku, osapalautuksen jälkeen kuluttaja maksaa ostoksensa alkuperäisen laskun viitetiedoilla, ja alkuperäisestä loppusummasta vähennetään palautettujen ostosten arvo.
  • Kun maksutapana on osamaksu, osapalautuksen jälkeen kuukausilyhennys säilyy ennallaan, mutta maksuaika lyhenee palautettujen ostosten arvon verran.

Laskun eräpäivä ja muut viitetiedot pysyvät aina ennallaan.


Asiakkaalla on kuluttajasuojalain mukaan oikeus palauttaa verkkokaupassa ostettu tuote tai tilattu palvelu kauppiaalle 14 vrk:n kuluessa ostohetkestä. Kauppiaalla on lain mukaan oikeus periä palautuksesta kuluja.